Troliul Carphatian4x4: prietenul tău cel mai bun la off-road!

Dacă nu ai încă acest accesoriu, intră pe site-ul nostru și descoperă cel mai nou brand marca pickup.ro.

 

De ce ai nevoie de troliu când mergi la off-road?

 

Există două tipuri generale de trolire:

 

·Auto-recuperare: vehiculul cu troliu se trage singur.

·Recuperarea unui alt vehicul: troliul este utilizat pentru a deplasa un al doilea vehicul.

 

Imaginează-ți că ai pornit într-o adevărată aventură în natură, parcurgi trasee dificile și te bucuri de adrenalina off-road-ului. Dar ce faci când în aceste condiții  mai extreme, te trezești împotmolit în noroi?  Care este arma ta secretă pentru a ieși din astfel de situații? Răspunsul este simplu: un troliu de încredere! Sau, cum s-ar spune: prietenul la nevoie se cunoaște

 

Tot ce trebuie să faci este să găsești un element de ancorare sigur de care să prinzi cablul troliului și apoi să tragi vehiculul afară.

 

·      Off-road-ul este imprevizibil, așa că nu pleca la drum fără un troliu!

Troliul Carphatian4x4, de 4310 kg, este disponibil în 2 variante:cu cablu oțel sau cu cablu sintetic. Ambele vin cu telecomanda wireless. 

 

·      Fii independent și preia controlul! 

Dacă-ți instalezi un troliu pe mașina ta nu mai trebuie să aștepți după alții să vină să te recupereze. 

 

Calitatea și siguranța își spun cuvântul când vine vorba de pickup.ro. Aceste două trăsături se regăsesc și în troliul Carphatian4x4, concepute pentru a face față cerințelor celor mai dificile scenarii off-road. 

 

La ce trebuie să fii atent atunci când îți cumperi un troliu?

 

Cu cât capacitatea unui troliu este mai mare, cu atât este mai mică șansa ca acesta să fie suprasolicitat sau deteriorat în timpul utilizării. Dacă alegi un troliu puternic atunci vei evita să-l supraîncarci, mai ales în misiunile de recuperare.  

Pe lângă asta, un alt aspect important este tipul de cablu: oțel sau sintetic. 

 

Troliu cu cablu de oțel sau sintetic?

 

Preferințele diferă de la utilizator la utilizator, cert este că în ultimul timp cablul sintetic câștigă din ce în ce mai multă popularitate. 

Ambele variante au avantaje și dezavantaje, contează foarte mult nevoile tale, preferințele și bugetul. 

 

Cablul de oțel este mai durabil însă vine în detrimentul greutății și rezistenței. Dacă folosești troliul pentru recuperarea din zone cu noroi, nisip sau roci atunci cablul de oțel.

 

Cablul sintetic a apărut ca o alternativă la cablul de oțel și este semnificativ mai ușoară. Din acest motiv devine mai ușor de manevrat și nu se îndoaie așa cum o face cablul de oțel. În plus, tot datorită greutății reduse, cablul sintetic plutește. Așadar, dacă participi la o recuperare în zone cu apă, un astfel de cablu ar fi mai util. 

 

Frânghia sintetică este considerabil mai sigură decât cablul de oțel și este acum obligatorie în majoritatea evenimentelor off-road majore.

 

Indiferent de cablul pe care îl alegi, este esențial să te ocupi de întreținerea troliului dar și să folosești troliul corespunzător. În acest articol de blog am explicat semnalele de mână pe care trebuie să le știi pentru troliere.

 

3 lucruri pe care trebuie să le faci dacă ai montat un troliu pe mașina ta:

 

1.  Derulează cablul troliului. Ai grijă să faci această operațiune folosind mănuși pentru a nu te accidenta. Asta te va ajuta să testezi dacă troliul funcționează la parametrii doriți,  și să treci în revistă starea cablului.

2. Inspectează tamburul cablului. Uită-te cu atenție dacă nu există urme de rugină deoarece aceasta poate deteriora chiar și cablul de oțel.

3.  Curăță cablul. Acest proces diferă în funcție de modelul de troliu și de cablu din dotare.

 

Eroziunea este inamicul principal al cablului sintetic și apare în principal din cauza murdăriei. Folosește apa caldă și săpun și spală orice urmă de noroi sau alte particule potențial abrazive din frânghie pentru a reduce deteriorarea pe termen lung. NU folosi perie sau altceva. E suficient să o speli cu mâna și apoi să o clătești. 

 

În cazul cablului de oțel, dacă acesta este foarte murdar, folosește peria de sârmă sau pompă cu aer comprimat și curăță toate reziduurile. 

 

În ambele cazuri cablul trebuie lăsat la uscat înainte de a fi înfășurat înapoi.

 

Troliul Carphatian4x4 nu e doar pentru off-road! 

 

Nu trebuie să fii pasionat de off-road ca să îți instalezi un troliu. Dar, dacă job-ul tău presupune să te deplasezi pe zone neasfaltate atunci acest accesoriu e un must have. Dacă ești pădurar, dacă lucrezi în construcții, sau chiar în amenajări exterioare troliul te poate ajuta. 

 

Troliurile pot fi foarte utile pentru a muta obiecte mari prin curte.

 

 

Un pick-up echipat accesorizat corespunzător este eficient pe aproape orice tip de teren. Cu anvelope bune, o transmisie care funcționează corect, un sistem de suspensie adecvat și un șofer competent la volan poți cuceri aproape orice traseu.

Dar ar fi întotdeauna înțelept să ai montat și un troliu, pentru orice eventualitate. 

 

Acest accesoriu este o achiziție pe care sigur nu o vei regreta și te va scoate din multe situații neprevăzute și neplăcute. Iar, când vine vorba de off-road, troliul poate face diferența între a fi blocat toată ziua și a putea continua distracția.

 

Carphatian4x4 – prietenul tău nelipsit de la aventurile cu Putere și Stil! 

Comandă și tu troliul acum!

 

 

 Tot ce trebuie să faci este să găsești un element de ancorare sigur de care să prinzi cablul troliului și apoi să tragi vehiculul afară

TROLIU CARPATHIAN 4X4 PS9500