Ce semnale de mână trebuie să știi pentru troliere?

Categorii: Pickup

După ce îți montezi troliul pe mașină, citește cu atenție manualul de instrucțiuni și exersează funcționalitatea acestuia înainte să pleci pe teren.

Troliurile pot fi periculoase atunci când sunt folosite în mod necorespunzător sau fără a ține cont de măsurile de siguranță adecvate.

 

Dacă se întâmplă să rămâi împotmolit, alege cu atenție punctul de ancorare. Fie că e un copac, o stâncă sau un butuc, acesta trebuie să fie suficient de rezistent și să permită să trolierea în direcția în care se va deplasa mașina. 

Un punct de ancorare cât mai îndepărtat posibil va oferi troliului cea mai mare putere de tracțiune.                  

 

În unele situații, recuperarea ar putea implica două persoane. În acest caz comunicarea dintre observator și șofer este esențială pentru o operațiune de troliere sigură și de succes.

Partenerii noștri de la Warn Industries subliniază semnalele manuale adecvate care trebuie folosite atunci când se utilizează troliul. Anunță-ți coechipierul și share-uiește cu el aceste informații înainte să porniți la drum. 

 

 

Semnale de mână pentru trolire

1) Direcția de dirijare

Țineți brațele întinse cu degetul mare în sus și înclinați mâinile în direcția în care sfătuiți șoferul să cârmuiască.

2) Acționarea cablului de troliu

Țineți degetul arătător în aer deasupra înălțimii umărului și desenați mici cercuri în aer pentru a indica că trebuie să înfășurați troliul.

3) Alimentați cablul troliului

Țineți degetul arătător îndreptat în jos și desenați cercuri în aer la aproximativ înălțimea taliei pentru a indica alimentarea mai multor cabluri de la troliu.

4) Înfășurați prin impulsuri cablul troliului

Îi spune șoferului să înfășoare troliul în rafale scurte și rapide. Deschideți și închideți cele două vârfuri ale degetelor până când doriți ca troliul să se oprească.

5) Opriți troliul

Semnul de oprire a troliului este pumnul strâns, cu palma spre șofer, ținut suficient de sus pentru ca acesta să îl vadă, iar celălalt braț întins la înălțimea umărului.

6) Frânarea

Se încrucișează palmele pentru a-i spune șoferului să acționeze frâna de picior.

7) Asistență la deplasare

Îi spune șoferului să dea anvelopelor mai multă forță de tracțiune pentru a ajuta la procesul de trolire.

 

 

Distrați-vă, fiți în siguranță și continuați să explorați!