Vine iarna, bine-mi pare!

Categorii: Pickup

Iarna este un anotimp dificil pentru orice mașină, chiar și pentru pick-up-uri. De aceea este important să îl pregătești din timp. Cum? Îți oferim câteva sfaturi simple, ca să treci cu bine și iarna aceasta:

Verifică antigelul și asigură-te că ai suficient. Fă asta înainte să vină temperaturile alea extrem de reci. Asta te va ajuta să protejezi mașina la gradele cu minus.

Nu uita, după ce trece iarna, să schimbi antigelul cu cel de vară. 

Pentru că vremea rece reduce presiunea în anvelope, asigură-te că ai în cauciucuri presiunea la limita superioară recomandată de producător.

Sigur că e important să ai cauciucuri de iarnă! Asta se subînțelege, mai ales pe șoselele alunecoase și pline de zăpadă.

Lichidul de parbriz îngheață mai ușor iarna, așa că aprovizionează-te cu un lichid care rezistă. Fă-ți provizii suficiente pentru că datorită noroiului care se formează pe străzi, dar și a sării, vei folosi lichidul de parbriz mai des.

Dacă ștergătoarele sunt deja mai vechi de un an, nu strică să le înlocuiești pentru a te bucura de performanță bună pe timp de iarnă.

O ladă utilitară este mai mult decât practică pentru acest sezon. De ce? Pentru că poți depozita în ea niște lucruri utile precum o lopată pliabilă să cureți zăpada la nevoie sau o racletă pentru parbriz. Nu strică să pui acolo și o pereche de mănuși călduroase. Așa că, dacă nu ai mașina acoperită cu un hardtop sau închidere de benă, pune-ți în mașină aceste accesorii.

Pick-up-ul tău nu va funcționa fără carburant! Există păreri cum că trebuie folosit un anumit tip de carburant pentru iarnă, dar și alte păreri care spun că acesta nu influențează deloc comportamentul mașinii.

Noi mai degrabă punem accent pe starea bujiilor și pe vechimea automobilului. Dacă ai un model mai nou de pick-up, cu siguranță acesta este prevăzut cu sisteme dedicate pentru prevenirea înghețului carburantului. Însă, cu cât mașina este mai veche, cu atât crește posibilitatea ca una dintre părțile componente ale acestui sistem să se defecteze.

Nu uita să ai rezervorul măcar pe jumătate plin. Cantitatea scăzută de combustibil poate îngreuna pornirea mașinii la temperaturi scăzute.

Anotimpul de iarnă vine la pachet și cu zile mai scurte și nopți mai lungi. Asta înseamnă că vei conduce mai mult cu reflectoarele pornite. Îți recomandăm ca în lada utilitară, pe lângă ce menționam mai sus, să adaugi și niște becuri de schimb. Nu uita că poți îmbunătăți capacitatea de iluminare a mașinii tale cu adăugarea unor reflectoare suplimentare.

Și un ultim sfat din partea noastră: asigură-te că sistemul de frânare este în parametri.

Astfel ai grijă de viața ta, dar și de cea a mașinii tale.

Tu ți-ai pregătit deja mașina pentru iarnă?