V-ar plăcea să conduceți un pick up Mini? Noi credem că ar fi extraordinar!

Categorii: Pickup

Să începem puțin cu o scurtă istorie:

Mini-ul, de la Mini Cooper, a fost o fost o marcă unicată de vehicule timp de multă vreme, încă de la începuturile ei din 1959. Atunci British Motor Corporation (BMC) lansa această mașină ca fiind una economică. 

Mai târziu, în 1966, BMC a devenit parte din British Motor Holdings, care la rândul său a fuzionat cu Leyland Motors formând în 1968 British Leyland. În anii 80` asocierea s-a „rupt”, iar Mini a mers la Rover Group, care în 1988 a fost achiziționat de British Aerospace.

Destul de multe schimbări, nu?

La vremea aceea, orice model performant al Mini-ului, devenea Mini Cooper, în parteneriat cu legendarul curselor John Cooper. În 1994, BMW a cumpărat Rover Group, ce deține până în ziua de azi Mini în toate versiunile lui. 

Este posibil ca în viitor să vedem modele electrice, dar cum rămâne cu pick up-ul Mini? 

Mini-ul original

În 1961, la numai doi ani de la lansarea lui Mini sub compania British Motor, a apărut modelul Mini truck. Mic, simplu dar extrem de practic.

De fapt era un model utilitar construit pe șasiul Mini-Van mai mare decât Mini-ul normal. Datorită greutății brute de 0.95 tone, în 1978 numele pick-up-ului devine Mini 95.

Avea o lungime de aprox. 3- 3.4m, mic, agil și cu dotări simple pentru vremea respectivă. 

Mini-ul modern

În 2014, niște studenți la design au realizat un pick up Mini Cooper atât de drăguț, încât dacă l-am vedea, l-am lua acasă! Pentru aceasta, au folosit modelul Mini Cooper S Paceman și l-au numit Mini Paceman Adventure. Deși a generat valuri de interes de pe piață, modelul nu a ajuns niciodată la producție. 

Paceman Adventure Mini a primit un șasiu modificat, cu o suspensie mai bună și gardă la sol extinsă pentru a putea face mai bine drumurile accidentate. Există, de asemenea, un snorkel care permite acestui mic pick-up să facă treceri de râu fără a ucide motorul.

Este accesorizat cu lumini suplimentare în partea superioară pentru a spori vizibilitatea. Desigur, pentru a putea beneficia de benă, modelul este prevăzut doar pentru două persoane.

Și totuși, ar avea sens un astfel de model pe piață?

Dacă japonezii au ceea ce numesc Kei cars, de ce nu? 

În plus, ținând cont de aglomerația din trafic, un Mini s-ar mișca mult mai rapid. Nu mai zicem de găsirea unui loc de parcare…

Chiar dacă nu s-ar vinde în masă, noi credem că un astfel de Mini pick up și-ar găsi un posesor… sau chiar un cuplu căruia îi place Aventura. Voi ce părere aveți?