Un pick-up Audi?

Categorii: Pickup

Deși este departe de a confirma că un nou model este pe drum, Markus Duesmann, CEO-ul Audi, a comentat că "nu pot promite că vom face unul, dar analizăm această posibilitate. De fapt, vom prezenta - nu prea departe de acum - poate ceva".

 

Raportat în premieră de Autocar, Duesmann a discutat cu reporterii alături de reprezentanții celorlalte trei mărci ale grupului Audi - Bentley, Lamborghini și Ducati - înainte de raportul anual de profituri al grupului.

 

Comentariile sale sugerează că, cel puțin, va apărea un model concept.

 

În cazul în care un astfel de vehicul va apărea, acesta va fi construit, fără îndoială, în jurul șasiului Ford Ranger, deoarece acesta formează baza viitoarei generații Volkswagen Amarok. Construit în Silverton, Africa de Sud, și echipat cu un motor diesel de 2,0 litri cu patru cilindri sau V6 de 3,0 litri, schimbarea mărcii Volkswagen în marca soră Audi ar fi o sarcină relativ ușoară, deși actualizarea interiorului cu o cabină personalizată ar adăuga cheltuieli semnificative.

De asemenea, există posibilitatea ca Audi să încerce să folosească platforma MEB utilizată de vehiculele electrice Volkswagen, pentru a crea un pickup de lifestyle deosebit de potrivit pentru piața americană. Acest lucru ar permite, de asemenea, partajarea tehnologiei și a datelor între ceilalți membri ai Grupului Volkswagen.

 

Artistul brazilian de design Kleber Silva a preluat indicii de la Audi și a creat o randare a ceea ce ar putea arăta un astfel de pick-up. Preluând indicii de design de la gama de SUV-uri Q și aplicându-le la viitoarea generație Ford Ranger, Silva a creat un design elegant și suficient de realist încât ar fi putut veni direct de la Ingolstadt.

 

Cum vi se pare ideea de a avea un pickup Audi pe piață?