Un concept inedit al modelului Dodge 1967

Categorii: Pickup

La începutul anilor 1960, în ultimul an de student la Design industrial la Pratt, Harry Bentley Bradley a acceptat o ofertă de muncă la GM. După ce s-a mutat în Detroit, Bradley a preluat oferte proiectând - sub pseudonimul „Mark Fadner”, pentru a contura politicile companiei GM. În Detroit, Bradley i-a întâlnit pe Mike și Larry Alexander, aka Alexander Brothers, care se ocupau de personalizarea auto. L-au angajat pe Bradley pentru a proiecta o întorsătură futuristă pe pick-up-ul Dodge A100 din 1965, pe care doreau să îl folosească ca mașină de spectacol.

Designul rezultat al lui Bradley a fost complet radical. Mai jos puteți vedea camionul original și ideile cu care a venit designerul:

Ați observat că nu există ușile din față, nu?  

Asta pentru că modelul Dodge Deora care a devenit cunoscut, așa era conceput. În loc de uși, cabina unei Deora actuale din '65 a fost echipată cu o trapă chiar în fața mașinii. Un șofer ar trebui să deschidă trapa și să urce în spate înainte ca acesta să se poată așeza la volan.

Dezvăluit la Autorama Detroit din 1967, Deora a fost un succes uriaș, câștigând ambele premii și un contract de leasing pe doi ani de la Chrysler, care a transformat Deora în afișele conceptului de fabrică. Vehiculul a devenit atât de iconic, încât a fost selectat ca unul dintre primele 16 mașini Hot Wheels atunci când marca a debutat în 1968.

Ce părere aveți despre acest model?

V-ar plăcea să-l conduceți?