Toyota din „Back The Future” -de vânzare în Australia

Categorii: Pickup

Nu doar filmul este unul emblematic al anilor 80, dar probabil și unul dintre cele mai emblematice filme cu mașini vreodată.

Desigur, există o mulțime de mașini grozave din anii '50 pe străzile din Hill Valley, California, dar filmul este atât de faimos pentru DeLorean DMC-12, mașina care, în 1985, i-a permis lui Marty McFly să călătorească în timp până în 1955. Cei care au urmărit seria filmelor își aduc aminte de replica lui Emmett Brown: „Dacă vrei să construiești o mașină a timpului într-o mașină, de ce să nu o faci cu STIL?

 

Dar mai este o altă mașină foarte tare în film, de care oamenii uită: Toyota Hilux a lui Marty McFly. Când sosește în 1985, după ce s-a întors din 1955, protagonistul constată că, în acest viitor îmbunătățit, deține 4×4 pe care l-a admirat cu tristețe la începutul filmului.

Din fericire nu trebuie să te întorci în timp ca să ai o mașină atât de cool precum Toyota Hilux. Trebuie doar să mergi în Australia, unde vei găsi la vânzare o replică perfectă a mașinii-vedetă din film: celebrele lumini galbene KC, bulbar personalizat, chiar și roți și cauciucuri exact ca cele ale mașinii din film.

Interiorul este puțin diferit – un maro specific anilor 80 în loc de griul mașinii lui Marty – și, spre deosebire de Marty, vine din fabrică cu o trapă rară.

 

De asemenea, se mândrește cu un motor 3RZ-FE de 112 kW sub capotă de la un Hilux de generația a cincea/șasea în loc de 22R-E de 78 kW cu care ar fi venit inițial. Modificările interioare includ o unitate principală aftermarket și un radio UHF – nu se poate să ai Hilux fără UHF.

Aceasta nu este singura replică Hilux Back to the Future din Australia: mai există o altă replică în Australia de Vest, dar aceea a fost importată din SUA și este cu volan pe stânga. Deși ar putea fi un model mai fidel mașinii de film, nu este foarte practic pentru modul de condus al australienilor.

Apropo de replici, Toyota SUA și-a adus propriul omagiu lui BTFF Hilux în 2016, folosind pick- up-ul Tacoma ca bază, mai degrabă decât un Hilux. Credem totuși că Hilux din anii 80 este o mașină mult mai cool.

Chiar și dacă nu vrei să faci referire la film, vorbim de o Toyota Hilix valoroasă în sine, fiind un model din anii 80 care arată foarte bine și are câteva modificări de bun gust. Sigur, este și mai valoroasă pentru pasionații de film, mult mai cool decât un Jeep Jurassic Park sau un Love Bug Beetle.

Ne putem gândi și la argumente care să o facă mai tare decât DeLorean. Mașina a fost scoasă la vânzare pe piața din Australia, anul trecut, la prețul de 50 000 de dolari. Mult..puțin?! 

Fanii filmului cu siguranță apreciază altfel valoarea.

Credit imagini: Carsales