Pickup.ro – o companie certificată ISO și IATF!

Categorii: Pickup

Dacă cele 10 motive nu te-au convins să apelezi la Pickup.ro când ai nevoie de accesorii pentru mașina ta, e timpul să scoatem „artileria grea” și să „ne lăudăm” cu certificatele obținute de-a lungul timpului (dar și cu cele mai recente).

Înainte de a începe, este important să explicăm ce este mai exact o certificare ISO. Certificatul ISO este un document care atestă faptul că firma care a primit certificarea are un sistem de management integrat și implementat. Compania se auditează anual de către societatea care a emis certificatul, anual. Organizația Internațională pentru Standardizare (ISO) este o organizație independentă, neguvernamentală.

Acest lucru ne permite să avem procese și sisteme mai bune, care sunt utilizate de toate unitățile din cadrul companiei. Pe scurt, face ca „motorul” nostru să funcționeze mai bine.

De multe ori achiziția de produse sau servicii, mai ales de la o companie cu care nu ai mai lucrat în trecut, poate fi un pic descurajantă. Să nu mai vorbim de cazurile în care mulți preferă să apeleze la ”service-ul din colțul străzii” atunci când vine vorba de montarea accesoriilor sau de site-uri găsite la întâmplare pe internet pentru comenzi. E important de știut că noi colaborăm doar cu acele companii care au fost auditate si certificate, tocmai pentru a asigura calitatea și continuitatea. Deși poate fi tentant să apelezi la un service auto mai mic, poate chiar mai la îndemână și cu prețuri mai mici, există multe riscuri la care te supui. Certificatul ISO vine tocmai ca o mărturie de încredere, chiar înainte de a lucra cu noi.

Încă din 2017 am implementat sistemul de management al calității și am obținut ISO 9001. Ulterior, în 2020, am obținut de la TUV Austria certificatele: ISO 14001- Sistem de management de mediu și ISO 45001.

Toate aceste 3 certificări ne ajută să ne desfășurăm activitatea în condiții avantajoase, reducând costuri, și în același timp promovând siguranța la locul de muncă.

Cu alte cuvinte, ele nu fac decât să ateste reputația dobândită de-a lungul timpului în domeniul importului, producției și comercializării accesoriilor pentru mașinile pick up, 4X4 și SUV.

Dar industria automobilelor este foarte exigentă, motiv pentru care este necesar să se asigure o calitate "ridicată" a produselor, cu livrare la timp, concentrându-se pe îmbunătățirea continuă și minimizând erorile și pierderile de-a lungul întregului lanț de aprovizionare. Doar printr-o astfel de abordare este posibilă asigurarea unei competitivități ridicate. Prin urmare, pentru a putea răspunde cerințelor, producătorii de automobile solicită furnizorilor lor să îndeplinească cerințele standardului IATF 16949.

Aderarea la acest standard internațional este obligatorie pentru toți producătorii și furnizorii din industria auto. Cu toate că nu mai este un standard internațional emis de ISO, IATF 16949: 2016 trebuie să fie implementat suplimentar față de și prin integrare cu ISO 9001: 2015, mai degrabă decât ca un sistem eficient de management al calității de sine stătător.

IATF 16949 este specificația tehnică globală și standardul de management al calității pentru industria auto. Certificarea obținută de Pickup.ro vine în urma unor investiții semnificative și a mai multor luni de implementare a unor noi protocoale de asigurare a calității în cadrul operațiunilor de producție și distribuție ale companiei. Tot acest efort se regăsește în produse de calitate, la standarde europene și prețuri corecte. În plus, când intri pe site-ul nostru și comanzi accesorii pentru pick-up-uri, SUV-uri sau mașini 4x4, te asigurăm că le vei putea utiliza în deplină siguranță.

Certificarea în conformitate cu această specificație tehnică este recunoscută de toți producători de automobile și OEM. Cei mai mulți producători importanți vor lucra numai cu companii care dețin certificarea IATF 16949, deoarece aceștia insistă ca furnizorii să respecte specificațiile tehnice stricte prevăzute în acest standard.

Dobândind aceste certificări și implementând corect standardele IATF 16949 și ISO 9001, Pickup.ro se angajează să asigure calitatea în conformitate cu sistemele de management al calității, având un sistem mai organizat, mai eficient.

Companiile trebuie să câștige încrederea clienților lor; această încredere este cea care atrage clienți și parteneri pe termen lung. Suntem convinși aplicarea acestor standarde ne poate ajuta să construim încrederea mai repede și să garantăm servicii de calitate așa cum am făcut-o și până acum.