Noul FORD RANGER vine la pachet cu diesel V6 și cutie automată cu 10 rapoarte

Categorii: Pickup

Cei de la FORD au făcut publice primele imagini cu noul model Ford Ranger 2022, care va fi disponibil și în Europa la finalul anului 2022.

Așteptarea a luat sfârșit pentru americani. După mai bine de un deceniu de la lansarea pe piața din Australia și nu numai a generației T6 de pick-up-uri, a venit momentul ca cei de la Ford să aducă ceva nou. 

L-am văzut și noi ( nu live, din păcate) și vă spunem câteva impresii la cald ????

Nou model aduce multe upgrade-uri inclusiv pe partea de design. Culoarea este familiară, am mai văzut-o și la alte modele Ford. Însă nu putem să nu remarcăm noul look mai îndrăzneț cu care se va face cu siguranță remarcat pe orice șosea.

Dacă te uiți la noul Ranger din față, vei observa pe lângă logo-ul FORD, barele puternice și impunătoare, dar și LED-urile în formă de „C”. Așadar s-a inspirat pe zona de design de la modelele Maverick și F-150, însă de data această lasă senzația de „agresiv”. 

Interesant este că cei de la Ford au efectuat studii și ani de zile de research pentru a ajunge la acest concept. Pentru ei, feedback-ul clienților și focusul pe nevoile lor este extrem de important. După ce au petrecut timp printre posesorii de Ford-uri și au obținut insight-uri valoroase, provocarea a fost să acopere toate aceste nevoie într-un singur vehicul. 

Tineri, bătrâni, femei și bărbați, indiferent că folosesc mașina pentru off-road, muncă sau vacanțe, au fost analizați pentru ca cei de la FORD să proiecteze un model care să răspundă tuturor nevoilor lor. Și iată că au reușit! 

Pentru început, au stabilit de la elementele comune pe care toți clienții le caută: performanță, capabilitate, putere și tehnologie. Toți își doresc un vehicul pe care să se bazeze, așa că  pe lângă stabilitatea pe șosea, în același timp au fost îmbunătățite performantele off-road. 

Focusați pe experiențele oferite clienților si pe nevoile lor, Ford a reușit să scoată pe piață acel pick-up în care lumea are încredere. Producătorii vor ca posesorii unui astfel de vehicul să simtă că ei sunt acolo zi de zi, lună de lună, an de an, atât timp cât conduc mașina. Și noi rezonăm cu o astfel de gândire ????

În plus să nu uităm că există o piață competitivă, astfel că oricât de importante sunt nevoile clienților, Ford trebuie să se diferențieze de concurență. Nu ne facem probleme nici aici. Capabilitatea Ranger, credențialele off- road și dinamica condusului este tocmai ceea evidențiază în fața competitorilor, iar modelul nou a fost construit exact pe aceste considerente care au fost duse la nivelul următor.  

Să ne întoarcem puțin la caracteristici și să punctăm ce aduce în plus noul Ford. 

Printre diferențele semnificative se numără o cabină reproiectată, o suprafață de încărcare mai mare, 3 tipuri de motorizare, roți mai mari, sistem de tracțiune integrală mai avansat în funcție de nivelul de echipare, frână cu disc pe patru roți, spațiu pentru două baterii și control electronic integrat al frânei pentru remorcare.

Altfel spus, așa cum îl descriu constructorii, este „cel mai inteligent, mai versatil și mai capabil Ranger de până acum”. 

Pentru că au o zonă de distribuție destul de vastă, a fost necesară o viziune globală asupra trăsăturilor noului Ford. La lansare, in funcție de fiecare piață, Ranger vine cu 3 tipuri de motorizare. În funcție de nivelul de echipare ales, va avea roți diferite, dar toate la fel de masive.

Clienții au cerut mai multă putere, așa ca modelul vine și în varianta unui motor diesel V6. 

Tot pentru a veni în ajutorul clienților, cei de la Ford au observat că  oamenii se urcau pe roata din spate a mașinii să poată umbla în benă, motiv pentru care noul model este prevăzut cu o treaptă care ușurează accesul. Este și suficient de rezistentă ???? și cu siguranță mult mai sigură decât urcatul pe roțile mașinii. Big LIKE pentru asta din partea noastră. 

Chiar dacă exteriorul arată impecabil, oamenii își petrec cel mai mult timp în interior. Dar și acesta arată senzațional. Una dintre trăsăturile de top ale interiorului este ecranul cu touch screen. Să nu uităm nici de scaunele care par extrem de confortabile. 

În concluzie, avem un model care combină puterea cu design-ul atletic și masculin, și care are la baza proiectării feedback-ul clienților. Restul competitorilor au mult de muncă să ajungă la nivelul acesta.