Myth vs truth

Categorii: Pickup

Oamenii cred aceste mituri despre pick-up-uri?

Pick-up-urile au câștigat o popularitate masivă și, odată cu aceasta, apar mituri și credințe ciudate ..

Când vorbim despre mit, primul lucru la care ne gândim este luarea deciziilor cu cele mai mici informații disponibile pe baza credinței comune. Dar asta e adevărat, oamenii fiind motivul principal pentru răspândirea acestor mituri. Spre deosebire de viața privată, când apar mituri legate de mașini, acestea pot pune în pericol și siguranța și banii. În plus, aceste mituri, înainte de a cumpăra un pick-up, pot influența  alegerea corectă când vine vorba de achiziție. 

Mai jos vom încerca să desființăm câteva dintre miturile care zboară în jurul pickup-urilor:

1. Un pick-up poate transporta ORICE. 

Ei bine, dacă ai un pick-up sau vrei să îți cumperi unul, trebuie să te asiguri că acesta funcționează în siguranță. Ele sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a transporta mărfuri, însă deși pot tracta suficient de mult, ele au o limită. Așa că, orice depășire a acestui prag limită poate cauza daune. 

2. Punerea haionului în jos îmbunătățește consumul de combustibil. 

Deja mulți șoferi au aflat care este aici mecanismul de funcționare, și anume că prin deschiderea traiectoriei haionului și consumul de combustibil este redus. Însă nu e chiar așa.

3. Pick-up-urile se conduc mai bine pe zăpadă, spre deosebire de mașinile obișnuite.

Unii oameni ar putea considera că un camion greu cu tracțiune integrală poate depăși orice obstacol pe drum. Acest lucru este oarecum adevărat, însă nu se realizează oricum- ci doar cu o echipare corespunzătoare. 

4. Cu cât este mai greu pick-up-ul, cu atât mai bine

Dacă există un lucru pentru care sunt cunoscute pick-up-urile, acesta se referă la mărimea lor. Există o tendință specială printre aproape toți producătorii de astfel de mașini, și anume dimensiunea lor în continuă creștere. Pick-up-urile moderne au devenit mult mai mari decât modelele anterioare, până la punctul de a deveni impracticabile pentru o mulțime de rezidenți urbani (cu cât mașina este mai mare, cu atât vei găsi mai greu un loc de parcare, nu?). De exemplu, actualele modele de F150 continuă să se vândă la nivel mondial în număr foarte mare, însă sunt din ce în ce mai mari cu fiecare generație noua. Alte modele mari de pick-up-uri sunt: Mercedes-Benz G63 AMG 6x6, Ford F-450 Super Duty sau Hummer H1 Pickup. 

5. Pick-up-urile mari sunt periculoase

Pentru că am dat mai sus printre exemple și modelele Ford, să nu uităm că Ford F-150 a primit un rating de 5 stele în ceea ce privește siguranța. Așadar, noile sisteme și caracteristici de siguranță, dar și tehnologia folosită pentru construcția mașinilor de asemenea dimensiuni au pus pick-up-urile pe un loc destul de bun în materie de siguranță.

6. Vehiculele mai mici au un consum mai scăzut de carburant

Acest lucru se aplică dar în cazul mașinilor mai vechi de 10 ani. În schimb, modelele hibrid, diesel și chiar pick-up-urile proiectate cu atenție au demonstrat că regula nu mai este adevărată. Consumul redus de carburant nu însemnă obligatoriu și o mașină nouă de dimensiuni reduse. Îmbunătățirile numeroase aduse de producători sau accesorizarea corespunzătoare pot avea avantaje semnificative. 

Toate aceste mituri s-au transmis „din bătrâni”, iar șoferii din zilele noastre încă țin cont de ele. Deși au un sâmbure de adevăr, aceste mituri comune au adus găuri mari în bugetele șoferilor din întreaga lume.