De ce să apelezi la firme de specialitate când vrei să îți echipezi mașina?

Categorii: Pickup

Cu siguranță la un moment dat ai avut intenția să îți accesorizezi pick-up-ul și „service-ul” din colțul străzii ți s-a părut cea mai bună opțiune.

Apelează cu încredere și la „Nea Gigel” de la service, însă atunci când vine vorba de accesorii cum ar fi Hardtopul, care îți schimbă construcția mașinii, lucrurile se complică. Atunci e momentul să faci aceste montaje la o firmă specializată pentru că altfel riști să te confrunți cu tot felul de probleme.

În primul rând trebuie să ții cont că există anumite reglementări legale, care (ca orice lege din România) se schimbă constant. Ei bine, rolul unei firme specializate în montarea unor astfel de hardtop-uri este mereu la curent cu aceste noi update-uri și se va asigura ca produsele pe care le comercializează îndeplinesc toate măsurile de precauție.

Colegii noștri de la Pick-Up.ro te vor susține în orice idee ai (oricât de trăznită ar fi), însă în același timp te vor sfătui și îți vor aduce la cunoștință ceea ce este legal și ce nu. De-a lungul timpului și a experienței acumulate am câștigat încrederea clienților noștri și prin deținerea unor documente necesare cum ar fi: AUTORIZAȚIE , LICENȚĂ- pentru montare produsele vândute- și oferim DECLARAȚIE DE CONFORMITATE cu NUMĂR UNIC pentru modele, mărci și ani de fabricație auto, precum și să îndeplinească toate prescripțiile cuprinse in RNTR2 (Reglementări privind condițiile tehnice pe care trebuie să le îndeplinească vehiculele rutiere în vederea admiterii în circulație pe drumurile publice din România-ediția în vigoare) și RNTR 7 (Reglementări privind omologarea individuală, eliberarea cărții de identitate și certificarea autenticității vehiculelor rutiere-ediția în vigoare).

Un exemplu clar și uzual este cazul HARDTOP-urilor. Acest accesoriu TREBUIE să fie omologat de către autoritățile competente R.A.R.! Iar noi îndeplinim această condiție.

Cu ce te ajută pe tine asta?

În primul rând îți oferim siguranța că avem personal calificat care îți va monta hardtop-ul corect pentru ca tu – și mașina ta- să circulați în siguranță pe drum.

Dar personalul format și bine pregătit nu este suficient. Ai putea spune că și „Nea Gigel” are. Corect! Însă ceea ce (foarte posibil) ca „Nea Gigel” să nu aibă este un service autorizat RAR pentru montarea acestor produse (ATENȚIE- service omologat RAR nu este egal cu posibilitatea de montaj HARDTOP în condiții legale). Pe lângă asta produsele comercializate TREBUIE să fie însoțite de toate certificările de omologare RAR și internaționale TUV și CE, potrivit reglementarilor în vigoare.

Îți mai dăm un sfat care este extrem de necesar: în momentul achiziției unui hardtop / închideri de benă, verifică următoarele:

  • numărul de serie al produsului trebuie să fie pe produs
  • numărul de serie trebuie să se regăsească în documentația emisă de RAR (se poate întâmpla să primești documentație pentru un produs omologat însă produsul să nu fie unul dintre cele care apar pe autorizație)
  • geamurile trebuie să aibă marcajul E
  • LED-ul de frâna auxiliar (daca este pe produs) trebuie să aibă și acela marcajul E

Nu sunt lucruri complicate, dar pentru cei dintre voi care nu sunt cunoscători pot însemna multe bătăi de cap.

De asemeni, internetul nu e mereu sursa potrivită pentru informare, mai ales că se pot naște ușor zvonuri cu privire la tot felul de produse, cum că ar fi ilegale șamd. Pentru producătorii cu care colaborăm și pentru care suntem importatori și unici distribuitori (ex: Alpha, Aeroklass) punem la dispoziție documentația necesară pentru omologare, astfel încât să hardtop-urile (chiar și cele din fibră de sticlă) îndeplinesc condițiile legale pentru a fi comercializate și montate.

Noi, Pick-up SRL, garantăm pentru produsele pe care le comercializăm și le montăm, astfel că dacă ești pus în fața legii, nu vor fi probleme. Mai mult, dacă ai nelămuriri și te influențează orice zvon/ veste auzită, îți stăm la dispoziție pentru o discuție prietenească în care să scapi de orice dubiu.