Chevy Silverado

Categorii: Pickup

Răsfoind „paginile” internetului, am dat peste o randare care merită adusă în discuție. Pasionat de industria auto (și nu numai), artistul Oscar Vargas a realizat un concept, care la fel ca multe altele de pe pagina lui de Instagram, probabil nu vor fi realizate în realitate, însă pot deveni subiecte bune de dezbatere. 

De data aceasta ne oprim la Chevy Silverado.. care arată în viziunea artistului așa: 

Dar de ce ar trebui vreodată Chevy să facă un camion Cabover când Silverado arată așa cum este? Mai multă funcționalitate decât design? În orice caz este extrem de cool, nu? 

Ei bine, dacă analizăm acest design digital, în momentul în care locul pasagerilor este mutat mai în față, fie scade amprenta vehiculului, fie acesta devine mai practic. 

Asta se întâmplă destul de mult în cazul mașinilor obișnuite. Dacă vedeți un model care are aceeași dimensiune ca și predecesorul său, însă are mai mult spațiu pentru picioare, ăsta e secretul- locul pasagerilor a fost mutat puțin. Bineînțeles că nu fiecare mașină este o Tesla, cu mult spațiu rămas în față ????. Dar dacă vă gândiți la asta, un motor turbo cu patru cilindri ar trebui să fie suficient pentru deplasarea vehiculului de lucru, inclusiv cu încărcătură. 

Această configurare este întâlnită în cazul mașinilor utilitare în țări unde spațiul este catalogat ca nivel de echipare premium, în special în Asia. Însă nici americanilor nu le este străină. Poate că modele vechi de Ford Control l-au inspirat pe Oscar Vargas să realizeze acest design, dar dacă vă uitați la Chevrolet COE din 1950, veți observa că nu este o configurație anormală deloc. 

Tocmai lucrurile care fac pick up-urile atât de cool sunt totodatp cele mai mari defecte ale acestora. Cu anvelope înalte și suspensie ridicată, mulți dintre „băieții mari” nu vor avea loc în garaj, sau chiar pentru parcare. Și dacă e să te gândești la caracteristici practice, atunci capota și bara de protecție din față nu sunt tocmai un atu. 

Revenind însă la această randare, observăm că transmite o stare complet diferită spre deosebire de un Silverado normal. Cabina uriașă duce la p rotunjire a zonei pentru pasageri, așadar vorbim de un design futurist, la fel ca și conceptul SUV Explorer cu motor mediu de la Ford din 1973. 

 

Postarea lui Oscar a adus peste 9000 like-uri și peste 1000 de internauți au lăsat comentarii.

Voi ce părere aveți?