Cele mai populare modele de pick-up-uri din România

Categorii: Pickup

Când spui „pick-up truck” automat te duci cu gândul la americani. Și pe bună dreptate! Primul automobil de acest gen din lume a fost construit SUA in 1913, numit Model T Runabout with Pickup Body. Știm că americanii sunt fani înfocați ai acestor vehicule pentru că le pot folosi pe trasee off-road, dar și să transporte marfă voluminoasă. Pick-up-ul este încă extrem de popular pe piața auto americană, însă și europenii au început să descopere utilitatea și confortul unui astfel de model.

Europenii au însă o altfel de perspectivă asupra pick-up-urilor. În primul rând, pick-up-urile americane sunt diferite. Ele ies în evidență pe drumurile europene, prin dimensiune și design general. Pentru unii oameni, este suficient. Dar pick-up-urile americane oferă mai multe avantaje față de modelele europene.

Desigur că popularitatea acestor tipuri de autovehicule a crescut și la noi, și ne putem aștepta la o tendință crescătoare în acest sens și în următorii ani.

De ce au devenit oamenii interesați de pick-up-uri? Răspunsul e simplu: avantajele modelului, combinate cu capabilitatea și design-ul. Cumpărătorii au înțeles că o astfel de mașină nu e utilă doar pentru transportul de marfă, ci dimpotrivă, este un autovehicul cu stil, capabil să execute orice task, mergând chiar spre zona de lux.

Aproape fiecare producător de mașini are în gama sa de modele și varianta de pick-up, sau va avea în viitorul apropiat, ala cum a făcut și Mercedes in 2017 cu modelul Mercedes X-Class, sau Renault cu modelul Alaskan.

Pick-up-urile pe piața din România

Ne bucurăm de prezența liderului de piață la nivel Mondial – Toyota și pe piața din România cu modelul Toyota Hilux. Modelul și-a creat reputația pentru indestructibilitatea pe care o afișează, așa că poți conduce liniștit mașina. Prețul de pornire este de 34.227 EUR. Așa cum spune și sloganul, Hilux este construit pentru măreție și conceput pentru plăcere. Cu alte cuvinte, o astfel de mașină te duce acolo unde vrei.

Și nu oricum, ci cu o gamă de motoare puternice și eficiente și cu capacitatea de tractare de până la 3.5 tone. Este cel mai puternic Hilux construit vreodată, având motor diesel de 2,8 litri, care produce 204 cp DIN și cuplu de până la 500 Nm, fiind capabil de 0-100 km/h în doar 10,0 secunde.

Mai multe detalii găsiți aici: https://www.toyota.ro/new-cars/hilux

Unul dintre cele mai apreciate pick-up-uri din țara noastră este popularul L200, al producătorului japonez Mitsubishi. Lansat în România la sfârșitul anului 2015, fiind a cincea generație a gamei, L200 este un autoturism care combină confortul unui autovehicul cu funcționalitatea și fiabilitatea unei camionete.

Modelul a fost supus unor teste riguroase în căutarea durabilității extreme. Însă robustețea nu a fost suficientă pentru cel de la Mitsubishi. Modelul trebuia să poată rezista la cele mai dure condiții – trebuia să depășească ideea de duritate.

Modelul INTENSE MT cu motor 2.2 Diesel, 150 CP pornește de la 34.379 euro.

Mai multe detalii despre nivelul de echipare și prețuri găsiți aici https://www.mitsubishi-motors.ro/masini/l200#!section-cc

Nu puteam omite din lista noastră modelul FORD RANGER. Din 2016, după un face lift atât la nivel de design interior cât și exterior, camioneta are un look mai agresiv, este dotată cu tehnologie de bord de ultimă oră, însă și-a păstrat calitățile ce au transformat Ranger-ul în cel mai vândut pick-up la nivel european din 2015.

Noul Ford Ranger este conceput special pentru a duce treaba la bun sfârșit. Iar datorită tehnologiilor mai numeroase ca oricând, cel mai vândut pick-up din Europa te ajută, de asemenea, să muncești mai inteligent.

Tehnologie de siguranță avansată, putere, eficiență și rafinament, sunt doar câteva dintre trăsăturile pe care le găsiți în pick-up-ul Ford Ranger care pornește de la 29.809 € (varianta single cab) și 28.969 € (varianta double cab).

Mai multe informații găsiți aici: https://www.ford.ro/comerciale/ranger

Partener oficial al Champions League, Nissan dorește să fie și partenerul iubitorilor de pick-up-uri din Romania cu modelul Nissan Navara NP300, un model care a câștigat titlul internațional pentru cel mai bun pick-up in 2016. Nissan NAVARA este pick-up-ul capabil să te ducă oriunde ai nevoie, indiferent că este vorba despre muncă sau timpul liber. Există trei moduri de a-l conduce: 4WD High pentru teren accidentat, 4WD Low pentru circumstanțe dificile off-road, nisip, zăpadă sau noroi adânc și 2WD pentru deplasarea pe asfalt.

Prețul unui astfel de model pornește de la 32.520 €.

Vă puteți configura modelul preferat pe site-ul https://www.nissan.ro/gama/modele/navara.html

Ne bucurăm și de prezența producătorilor europeni pe piața românească. Mai exact, modelul Amarok de la Volkswagen, câștigător al trofeului “International Pick-up Award 2018”. Amarok îmbină abilitățile offroad, flexibilitatea și fiabilitatea ca nici un alt pickup până acum: cu tracțiunea integrală 4MOTION; cu siguranță excepțională în offroad − datorită sistemului special Offroad-ABS și programului electronic de stabilitate (ESP) conceput special pentru el.

Aflați mai multe despre acest model de aici: https://www.vw-vehicule-comerciale.ro/modele-si-configurator/serii-constructive/amarok

Așadar, pe piața autohtonă oferta de pick-up-uri este una destul de bogată. Trebuie doar să îți alegi modelul care se potrivește cel mai bine cu nevoile tale (și desigur cu bugetul).

Dacă intenționezi să cumperi o astfel de mașină, te sfătuim să ții cont și de accesoriile de care vei avea nevoie pe parcurs. Un hardtop sau o închidere de benă îți pot transforma pick-up-ul atât estetic, cât și la nivel de funcționalitate. Pe site-ul nostru găsești o gamă largă de accesorii și nu uita că suntem doar la un click distanță pentru a ne adresa orice întrebare.